Piacok: Pozitív elmozdulás látható a határidős indexeknél, így a hét utolsó napját emelkedéssel indíthatják a tőzsdék. Az elmúlt napokban nem teljesítettek jól az európai piacok, így a magyar BUX index is mérsékelt mínuszban zárt tegnap. Az amerikai piacokon azonban kisebb fordulat alakult ki a héten, így tegnap is sikerült valamelyest feljebb kapaszkodniuk az indexeknek. Sokan továbbra is a recesszió kialakulásától tartanak, így az elemzők is óvatosságra intenek egyelőre, rövid távon viszont érdekesen festenek a piacok.

Forint: Nem volt erős napja tegnap a forintnak, a dollár erősödése sem jött jól, valamint az MNB sem változtatott az irányadó kamat mértékén. Így hiába kezdte jól a tegnap reggelt a magyar deviza, gyors emelkedésnek indult az EURHUF árfolyama, amely a 400 forintos szintekig meg sem állt. Itt újból ellenállásba ütközött az árfolyam, így továbbra is érdemes figyelni, hogy át tudja-e tartósan törni ezt a szintet az euró árfolyama. A ma reggeli órákban ismét a 400-as szint körül jár a forint árfolyama, újra kisebb gyengüléssel indítja a napot. 

Amerikai munkaerőpiac: Az egy héttel korábbi eredményhez hasonlóan múlt héten is 229 ezer új munkanélküli segélykérelmet nyújtottak be az Egyesült Államokban. Ez valamelyest nagyobb, mint amit az elemzők előzetesen vártak, de továbbra sem látható komoly romlás az amerikai munkaerőpiacon. Így látható, hogy egyelőre nem mutatkoznak komoly problémák a munkaerőpiacon, ez pozitív a Fed számára.

PMI: A várakozásnál gyengébb PMI-adatok érkeztek Európa különböző országaiból. A német feldolgozóipar alindexe 52 pontra esett vissza, míg a szolgáltatóipar is jelentős lassulást produkált. Az eurózóna kompozit indexe is meglepően alacsony lett, így 54 pontról 51,9 pontra esett vissza. Ezek az adatok nem mutatnak kedvező jeleket Európa gazdaságára nézve, az indexek közelítenek az 50 pontos zónához, melynek átlépése csökkenést jelezne már. A recessziótól, illetve a tartósan magas inflációtól való félelem továbbra is negatív hangulatot eredményez Európa-szerte.

FedEx: Ugyan a jelenlegi negyedéves eredménye a vállalatnak minimálisan alulmúlta az elemzői konszenzus várakozását, de az erős előrejelzéseknek köszönhetően emelkedésnek indult zárás után az árfolyam. Erre az üzleti évre 22,5-24,5 dolláros EPS-t vár a menedzsment, míg az elemzői konszenzus ettől kisebb mértékű eredménnyel számol. Nemrég jelentette be a vállalat, hogy a részvényeseknek fizetett osztalék mértékét 53 százalékkal emelik, így az elmúlt időben felülteljesítő volt a piacon a részvény. 

Wizz Air: Csökkentette a Wizz Airre vonatkozó célárát a Deutsche Bank elemzője, így a korábbi 29 fontos célár helyett 23,5 fontos árat határozott meg. Továbbra is tartásra ajánlja a részvényeket. Jelenleg 34 font felett alakul a konszenzusos célár, amely jelentős, közel 73 százalékos felértékelődési potenciált jelent a tegnapi záróárhoz képest, az elmúlt hetekben pedig jelentősen elszakadt a céláraktól az árfolyam.

Mol: Tegnap bejelentette a társaság, hogy újból teljes kapacitással működik a százhalombattai finomító. Még június 14-én ütött ki tűz az üzemben, a vizsgálat idejére leállították az üzem működését.

ANY Biztonsági Nyomda: Hamar ledolgozta a koronavírus okozta visszaesést a társaság, így tavaly már rekordokat döntött a védettségi igazolványok gyártásának köszönhetően. Idén is jó formában maradhat a Nyomda, kedvezőek a kilátások, a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok tömeges megújítása jelentős bevételt generálhat a cégnek. A következő években is szép osztalékhozamokra számíthatnak a befektetők, a korábbi fair érték becslésünket 1635 forintra emeljük.

Elemzés lezárása: 2022-06-24 08:36
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

8 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-07-04 08:36
Forint, olaj, Tesla, Wizz Air

A piac négy ciklusa

Varga Dániel | 2022-07-01 16:13
Folyamatos változásokon megy át a piac

Archer-Daniels-Midland: Ismét rákapcsolna a mezőgazdaság?

Varga Dániel | 2022-07-01 13:22
Fontos szintekről pattanna a részvény

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.