Piacok: A hét utolsó kereskedési napja már gyengébb lehet az előző napoknál, a határidős indexek mínuszokat mutatnak Európában, de az amerikai határidők is egyelőre visszaesést vetítenek előre. Ettől függetlenül erős hete van a főbb részvényindexeknek, az S&P 500 például tegnap is 1 százalékot tudott erősödni, ezzel pedig 4000 pont környékén zárt, amire utoljára június elején volt példa. A szektorok közül továbbra is igen erősen teljesítenek a technológiai papírok, de a ciklikus fogyasztási javak szektora is több mint 2 százalékkal tudott drágulni.

Magyar piac: Remek formában volt tegnap is a BUX index, 2,2 százalékos erősödésével pedig felülteljesítőnek számított. Főleg a Mol szerepelt jól, 3,7 százalékos megugrása után már a 2900 forintos szintek felé közelít ismét az osztalék kifizetése után. A Richter szintén erős volt a múlt heti bejelentések óta jelentős pluszt halmozott már fel. Az OTP ugyanakkor nem találja a formát, bár egyelőre sikeresen maradt a 8000 forintos szintek felett. A Masterplast szintén erős volt tegnap, és már a 4000 forintos szintekre sikerült visszakapaszkodnia a rezsicsökkentéssel kapcsolatos hírek után, ami a június eleji szinteket jelenti már.

Olaj: Nagy eséseket produkáltak tegnap az olajárak, így a szűkös kínálat ellenére is 100 dollár alá esett ismét a WTI árfolyama. A tegnapi esésben közrejátszhatott, hogy visszaesés látszik az amerikai kereslet mértékében, a magas üzemanyagárak miatt a tavalyihoz képest 8 százalékkal kevesebb benzin fogyott a nyári csúcsidőben az Egyesült Államokban. Emellett Líbiában újraindult a termelés több olajmezőn is, amely kicsit enyhítheti a kínálati problémákat. Ma reggel mérsékelt emelkedés látszik az olajpiacokon, a Brent 104 dollár felett mozog.

Forint: Beragadni látszik a 400 forintos szintek környékén az EURHUF árfolyama jelenleg, így az 50 napos mozgóátlagot továbbra sem tudta letörni, de pozitívum, hogy jelentős gyengülést sem szenvedett el a forint. Az EKB kamatdöntését követően először nagy erősödésnek indult az euró a dollárral szemben, azonban Christine Lagarde jelezte, hogy a kamatpálya tetején egyelőre nem változtat az EKB, így az EURUSD árfolyama gyorsan 1,02 dollár alá esett vissza. Így a forint szempontjából a dollár erősödése továbbra sem jó jel.

Arany: Fontos szintekre sülyedt vissza az arany árfolyama, az 1680 dollár körüli szintnél többször is támaszra lelt az árfolyam az elmúlt két év során, utoljára 2020 tavaszán járt ennél alacsonyabban az árfolyam. Egyelőre nem tud erőt mutatni a száguldó infláció ellenére sem a nemesfém, a folyamatos kamatemelések, a szigorító monetáris intézkedések nincsenek jó hatással az aranyra, de természetesen az erős dollár sem segít a dollárral szemben jegyzett nemesfémnek.

Snap: Alaposan beütötték zárást követően a Snap árfolyamát, ez a gyengén sikerült negyedéves eredményeknek köszönhető. Nem sikerült hozni az elemzők által elvárt eredményeket, így a 1,11 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 2 centes veszteséget realizált a társaság. A következő negyedévre a tavalyihoz hasonló eredményekre számít a menedzsment, míg az elemzők jelentős bevételnövekedéssel számoltak előzetesen. Nehéz helyzetben van a társaság, a kiszámíthatatlan makrokörnyezet negatív hatásokat mutat a vállalatra nézve. A költségek növekedése miatt az új munkaerő-felvétel ütemén is lassítani fog a társaság. A Snap mellett több közösségi média vállalat részvénye is esésnek indult, így a Meta, a Twitter, de még az Alphabet is mínuszba került a zárást követően.

Makroesemények: A tegnapi EKB döntést követően még péntekre is maradtak izgalmas makroesemények Európában. Elsősorban a különböző PMI-adatokat érdemes majd figyelni, hiszen egyelőre növekedést mutatnak az indexek, de egyre jobban közelíthetik az 50 pont alatti szinteket, amely már csökkenést mutathat a szolgáltatóiparban, esetleg a feldolgozóiparban is.

Mai gyorsjelentések: A hét utolsó napja is tartogathat még izgalmakat a jelentési szezonban, így piacnyitás előtt teszi közzé a számait az American Express, illetve a NextEra Energy is, mindkét vállalatnál jelentős bevételnövekedést várnak az elemzők. Érdemes lehet figyelni még a Twitter eredményeit, illetve a Verizon számainak alakulását.

Elemzés lezárása: 2022.07.22 08:32
Időtartam: N/A
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Centene: Fontos teszt előtt a részvény

KBC Equitas | 2022.09.30 15:37
Az egészségügyi cég már többször fordult a múltban

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022.09.30 08:41
Német infláció, amerikai gazdaság, Kína, forint

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.