Nagy erőt nem tud mutatni a magyar tőzsde, BUX index minimális elmozdulást mutat, de így kiemelkedik az európai mezőnyből. A vezető részvények közül a Richter és a Telekom teljesít a jobban, de összességében nem látni hatalmas elmozdulásokat a magyar piacon. A Mol ma délelőtt már közel 1 százalékos mínuszba került.

OTP

Egyre jobban néz ki az OTP grafikonja, hiszen október eleje óta nagy ralizásba kezdett az árfolyam, ezzel már a 11 ezer forint körüli szinteket támadná a részvény. Sikeresen áttörte mind az 50, mind a 200 napos mozgóátlagot a papír, feljebb a 13 ezer forintos szintek környékén ütközhetne ellenállásba az árfolyam. A nagy menetelés következtében az indikátorok is magas szintekre emelkedtek, ezzel az RSI, illetve az MACD is már a túlvettség jeleit produkálja. Így egy kisebb korrekció során a mozgóátlagokat, illetve a 10 ezer forint körüli szinteket lenne érdemes figyelni, hogy milyen védelmet tudnak nyújtani a nagybank számára.

Az elemzői ajánlások továbbra is vegyest képet mutatnak az OTP esetében, a Bloomberg adatai alapján a konszenzusos célár 13575 forint, azonban vételi ajánlások mellett eladási ajánlások is láthatóak.

Az OTP napi grafikonja (2022. 11. 28. 10:30)

Mol

A nemzetközi piaci hangulat javulásával párhuzamosan a Mol árfolyama is felfelé indult el, a heti grafikonon látható, hogy az 50 hetes mozgóátlagot is áttörte már a részvény, így a 2800 forintos szinteket veheti célba a papír. Ellenállást még a 3000 forint körüli, illetve a lokális csúcsokat kijelölő 3166 forintos szintek képezhetnek a közeljövőben. Védelmet a mozgóátlagok alatt a 2300-2400 forint közötti zóna jelenthet.

A múlt héten bejelentette a Mol, hogy Budapest közelében, Vecsésen olajmezőt találtak, ez 600-700 extra hordó kitermelését jelentheti naponta, de akár napi 1000 hordóra is emelkedhet a kitermelhető mennyiség.

Ezenfelül az ATV értesülései alapján a kormány a jövő év elejétől újragondolhatja a benzinárstop szabályozását, amennyiben ellátási gondok merülnének fel itthon. A Dunai Finomítóban továbbra is karbantartási munkálatok zajlanak, emellett jelezte a Mol, hogy ezen a héten sem tud üzemanyagot biztosítani egyes kis benzinkutaknak. Az elmúlt időben a Barátság kőolajvezetéken többször akadozott az ellátás, így a benzinárstop fenntartásához fontos lehet az orosz kőolajszállítás zavartalan működése.

Az elemzők továbbra is optimisták a Mol kapcsán, hiszen vagy vételi, vagy tartási ajánlások figyelhetők meg, emellett a konszenzusos célár is 3300 forint felett jár.

A Mol heti grafikonja (2022. 11. 28. 10:30)

Richter

Rendkívül jó pénteki teljesítményt tudhat maga mögött a Richter, így sikerült eltávolodnia részvénynek a 8000 forintos szinttől, a héten akár már új csúcsok felé veheti az irányt. Ma is pozitív a hangulat a gyógyszercég körül, nyitás óta már több mint 1 százalék pluszban is volt az árfolyam. Egyébként a Richter részvénye felülteljesítette a BUX indexet 2022-ben, amiért a stabil eladási számok mellett a gyengülő forint is felelős, „csupán” 3 százalékos mínuszban van a részvény árfolyama az idei évben.

Még a jelentést követően a 8500 forintos ellenállásról fordult le az árfolyam, ezt a szintet tesztelhetné újból a részvény. A múlt hét szerdai gyertyán láthatjuk, hogy napközben 7900 forint alá is benézett az árfolyam, de az 50 napos mozgóátlagról visszapattant. Úgy tűnik tehát, hogy a 8000 forintos szint mellett a mozgóátlag is menedéket nyújthat az árfolyamnak egy leszúrás esetén.

Az elmúlt napok kiemelkedő teljesítménye után beszűkült a MACD és szignál vonal közötti rés, így a héten akár keresztezhetik is egymást, beadva a vételi jelzést. Ugyan az RSI elmozdult a semlegesnek mondható 50 körüli szintekről, de nem jelez túlvettséget egyelőre. Összeségében tehát nem mutatnak afelé az indikátorok, hogy egy lefordulás lenne várható, így akár a 8500 forintos szintet is célba veheti a Richter részvénye.

A Richter napi grafikonja (2022. 11. 28. 11:00)

Magyar Telekom

Ki tudott törni a Telekom részvénye az oldalazásból, így tovább folytatódhat a közel egy hónapja tartó menetelés. A következő teszt a 345 forint körüli ellenállás lehet, amit a 200 napos mozgóátlag is megerősíthet. A 300 forintos lélektani határ továbbra is menedéket nyújthat a részvénynek egy esetleges leszúrás esetén, de előbb még 317 forintnál is megakadhat az árfolyam.

Ellentétes képet festenek az indikátorok a részvényről, hiszen egyelőre kitartja a vételi jelzést a MACD, indikálva, hogy tovább folytatódna a növekvő trend. Az RSI grafikonja viszont továbbra is magas értéket mutat, tehát egy kisebb korrekció sem lenne elképzelhetetlen.

A Magyar Telekom napi grafikonja (2022. 11. 28. 11:00)

Opus

Ugyan a 133 forintos ellenállást áttörte a részvény árfolyama, a 136 forintos szintnél megakadt az emelkedés. Tehát továbbra is folytatja az oldalazást a részvény, egy esetleges kitörés esetén még a 150 forint körüli szint jelenthet ellenállást. A 130 forintos támasz még mindig tartja magát, így a jövőben továbbra is menedéket nyújthat az Opus részvényének.

Semleges képet fest egyelőre az RSI, közel 2 hete nem tud elmozdulni az 50 körüli szintről. Még mindig tartja a MACD az eladási jelzést, de az árfolyam képe alapján nem tűnik túlvettnek a részvény. Összeségében nehéz bármit is kiolvasni az indikátorokból, lecsillapodott a hangulat a papír körül a hónap első feléhez képest.

Az Opus napi grafikonja (2022. 11. 28. 11:00)

Elemzés lezárása: 2022.11.28 11:52
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: A megfelelési teszt alapján “közepes” besorolással bíró ügyfél

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

12 fontos hír ma délután

KBC Equitas | 2023.01.31 15:18
Európai gazdaság, Egyesült Királyság, dollár, gyorsjelentés

Rekordéven van túl a Pfizer

Varga Dániel | 2023.01.31 14:34
Gyengül a kereslet a vakcinák iránt

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.